Om Viborg Turisttrafik

Om Viborg Turisttrafik

Velrenommeret firma

Viborg Turisttrafik er et velrenommeret busselskab med buskørsel til enhver lejlighed. Busselskabet blev grundlagt i 1930’erne og var en del af de hvide busser, der under slutningen af anden verdenskrig hentede danske og norske fangere hjem fra tyske koncentrationslejre i en redningsaktion.

Viborg Turisttrafik har siden opstarten i 1930’erne været et lokalt forankret busselskab i Viborg, men over årene har busselskabet dog bredt sig geografisk i hele landet bl.a. inden for kørsel af skolebørn til lejrskoler.

Viborg Turisttrafik er ejet af Jan Dahl som i 1988 blev medindehaver af busselskabet. I 1991 blev Jan Dahl eneindehaver og har været det lige siden.

 

Uformelt, men punktligt

Tonen og opførslen hos Viborg Turisttrafik er uformel, hyggelig og afslappet. Stemningen af at skulle på bustur, følger også chaufførerne, som holder en glad og munter stemning og hygger sig med passagererne og derfor er en sjov bemærkning heller ikke en sjældenhed i Viborg Turisttrafiks busser.

Trods det uformelle, er punktlighed et disciplin som vægtes højt hos Viborg Turisttrafik. Busserne skal ankomme og køre til tiden, så passagernes bustur ikke påvirkes negativt af busselskabet.

Buskørsel til enhver lejlighed

Viborg Turisttrafik er et busselskab med mange varierende buskørsler. Som et fast element har Viborg Turisttrafik kørt buskørsel for bl.a. Hald Ege skole i mange år. Derudover bruger VHK Viborg Turisttrafik til fast kørsel af Viborgs Håndboldpiger, når de er til udekamp.

Busture rundt i Danmark og Europa er også en del af busselskabet. Passagerne er både pensionistklubber, turistselskaber, firmaudflugter og skoler der skal på lejrskole m.v.

Sidst, men ikke mindst arrangerer Viborg Turisttrafik også selv et par ture om året, herunder en jule- og indkøbstur samt en skiferie.

Vognpark / værksted

Viborg Turisttrafik har i alt 13 busser, alle moderne og veludstyrede busser med gode faciliteter til længere ture. Busserne fordeler sig på 4 minibusser, herunder 1 liftbus med plads til 6 kørestole og 30 personer samt 9 store busser, herunder 1 dobbeltdækker.

Viborg Turisttrafik har eget værksted, hvor ejer Jan Dahl selv er aktiv i forbindelse med reparation og vedligeholdelse af busserne.